MY BIRTHDAY DINNER AT BELCANTO, 2 MICHELIN STAR RESTAURANT BY JOSÉ AVILLEZ



Darlings,

As you know me, I have a big Passion about Restaurants/Fine Dining and one of my Dreams was to try out José Avillez 2 Michelin Starred Restaurant Belcanto.  

On my Birthday, we had the chance and it was one of my Best Dining experiences ever. 

With two Michelin stars and currently #42 on “The World’s 50 Best Restaurants List”, Belcanto is a Must Visit Restaurant in Lisbon. 

José Avillez has many Excellent Restaurants and we tried almost all, I really recommend 100%.

Belcanto & The Chef José Avillez  gives you not just a Unique Dining Experience but a culinary Journey following the traditions of Portuguese cuisine with History & Memories. 


Olá a todos,

Como vocês sabem eu tenho uma grande paixão por restaurantes/fine dining e um dos meus sonhos era visitar o Restaurante Belcanto do José Avillez que tem 2 estrelas Michelin.

Nos meus anos tivemos essa oportunidade e posso dizer que foi uma das melhores experiências de fine dining de sempre.

Com duas estrelas Michelin, e na 42ª posição na lista “The World’s 50 Best Restaurants”, o Restaurante Belcanto é um local a visitar em Lisboa. 

 José Avillez  tem excelentes restaurantes e já experimentei quase todos, recomendo mesmo 100%.

Belcanto & o chef  José Avillez  oferecem não só uma experiência única de fine dining mas também uma viagem culinária seguindo as tradições da comida portuguesa com história & memórias.





ABOUT BELCANTO:

We’re nonconformists by nature."

José Avillez


At Belcanto, José Avillez offers a unique gastronomic and sensory journey

—contemporary Portuguese cuisine

in a sophisticated setting that takes us on a journey in time,

from Chiado’s old romantic past to the future.


With two Michelin stars and currently #42 on “The World’s 50 Best Restaurants List”,

Belcanto is located at Lisbon’s historic centre, offers an attentive,

welcoming and discreet service, and an extraordinary wine selection

that showcases some of the best Portuguese wines

as well as other celebrated international references.


“The light, the life and the people.

The history, the sea, our regions.

Portugal. This is where we live and grow, are inspired, tread.

Cuisine is our fado, our way of expression. “

José Avillez


Belcanto offers some of the best Portuguese flavours

in different menus that recreate, reinvent

and take the traditions of Portuguese cuisine further.

At Belcanto, we cultivate some of the fundamental traits of Portuguese culture and identity

- hospitality, attention to detail and genuine care with those who sit at our table.

We take great pride in our country’s exceptional products

spread out through different, contrasting terroirs.

At Belcanto, we tell the long story of Portuguese cuisine.


“To cook, serve and nourish. To care for those who sit at our table.

The ingredients and technique, the dedication and passion of each cook and each waiter.

The search for the perfect balance between creativity, the new, the unique and unknown,

with the classic, the ingredient, the raw material in its most natural state,

as it arrives at our door, with the least intervention.

The disturbing realization that there may be magic in the simplest,

most obvious, ultimate detail of a creative surge.

Emotional memories, reencountering the past

and the transformation of unique recollections captured in a bite.

The heritage of a fascinating past discovering new seas, lands, peoples and products.

Exploring a bustling present and passionately imagining the future.

We are history, memory, knowledge, creativity, dream, emotion and action.

The chicken or the egg, traditional or vanguard,

who came first, what stirs us, deepens our feelings and makes us travel.

Yesterday, today or tomorrow - a dateless, timeless cuisine, with all the time in the world.

Apparently hermetic at times, again and again constantly evolving.

A startling journey through a whirlwind of emotions?”

José Avillez


SOBRE O BELCANTO:


"Somos inconformistas por natureza."

José Avillez


No Belcanto, José Avillez proporciona uma viagem gastronómica

e sensorial absolutamente única.

Aqui oferece uma cozinha portuguesa contemporânea

num ambiente sofisticado que nos faz viajar

do romantismo do antigo Chiado até ao futuro.


Com duas estrelas Michelin,

e na 42ª posição na lista “The World’s 50 Best Restaurants”,

o Belcanto distingue-se também pela sua localização privilegiada

no centro histórico de Lisboa, pelo seu serviço acolhedor, discreto e atento,

e por uma extraordinária garrafeira que dá a conhecer

alguns dos melhores vinhos portugueses,

bem como grandes referências internacionais.



“A luz, a vida, as gentes.

A história, o mar, as nossas regiões.

Portugal. Aqui vivemos, aqui crescemos.

Aqui nos inspiramos, aqui caminhamos.

A cozinha é o nosso fado, a nossa forma de expressão."

José Avillez


No Belcanto, percorrem-se alguns dos melhores sabores portugueses

em diferentes menus que recriam, reinventam

e levam mais além as tradições da cozinha portuguesa.

No Belcanto cultiva-se com naturalidade o bem-receber, a atenção ao detalhe

e o cuidado genuíno com quem se senta à mesa - traços da cultura e identidade portuguesas.

Dispersos por regiões variadas e paisagens contrastantes,

os produtos de altíssima qualidade do nosso país são motivo de orgulho.

No Belcanto dá-se a conhecer a longa história da cozinha portuguesa.


“Cozinhar, alimentar, servir. Cuidar de quem se senta à nossa mesa.

Os ingredientes, a técnica, a entrega e a paixão de cada cozinheiro e de cada anfitrião.

A procura do equilíbrio perfeito entre a criatividade, o novo, o único e desconhecido

com o clássico, o ingrediente, a matéria-prima no seu estado mais natural,

como chega à nossa porta com a mínima intervenção.

A desconcertante realidade de que a magia pode estar no mais simples e óbvio

ou no mais pequeno detalhe da criatividade surpreendente.

As memórias afectivas, o encontro com o passado

e a transformação de lembranças únicas vividas e recuperadas numa colherada.

A herança de um passado fascinante, com a descoberta de novos mares,

novas terras, novos povos, novos produtos.

O explorar de um presente fervilhante e o imaginar apaixonadamente o futuro.

Somos história, memória, conhecimento, criatividade, sonho, emoção e acção.

O ovo ou a galinha, tradicional ou vanguardista, quem foi primeiro,

o que nos faz vibrar, o que nos faz sentir mais e viajar.

Ontem, hoje ou amanhã, uma cozinha sem datas, sem tempo e com todo o tempo do mundo.

Por vezes aparentemente estanque, outras em constante evolução.

Uma viagem desconcertante num carrossel de emoções?"

José Avillez


OUR EXPERIENCE:

The Restaurant is Beautiful, The Team were very Kind and they explained each plate.

We also had an Excellent Wine pairing, the Sommelier is fantastic. I am not easy with Wines but he always found the Right Wine for me.

We had the Evolution Tasting menu with 1-2 small changes. If you have any food restrictions don't worry, they will adapt and change it for you.

Each Dish was Creative, Delicious with Beautiful presentation.

I will not explain each Dish because this is a Surprise experience and I think it´s more exciting & interesting to discover when you are there, but you can check  HERE the Menu, to have some ideas about the concept.

The Restaurant is very popular so I recommend to do reservation.

You can BOOK directly here.


A NOSSA EXPERIÊNCIA:

O restaurante é lindo. Toda a equipa foi super simpática e explicaram ao pormenor os pratos e momentos.

Tivemos também wine pairing e o Sommelier é fantástico. Eu não sou uma pessoa fácil com vinhos mas ele teve sempre a escolha certa para mim.

Escolhemos o menu de degustação "Evolution" com 1-2 pequenas mudanças. Se tiverem algumas restrições alimentares não se preocupem, eles adaptam e mudam se necessário.

Cada prato foi creativo, delicioso e com uma linda apresentação. 

Não irei explicar cada prato porque o menu é uma surpresa. Eu penso que é super interessante descobrirem os sabores e detalhes à medida que vão degustando esta comida deliciosa, mas podem sempre ver o menu  AQUI  para terem uma ideia sobre o conceito.

O restaurante é bastante popular por isso recomendo a reservarem com antecedência.

Podem reservar directamente Aqui.


THE FOOD/ A COMIDA:





































Before we had our Desserts they gave us this kind of sleeve for us to clean our mouths with. This all happened because when José Avillez was small, he always cleaned his mouth in his shirt sleeve after eating Desserts, so funny.

Antes de comermos as nossas sobremesas, foi nos dado este género de manga de camisa para limparmos a boca. Tudo isto acontece porque o José Avillez, quando era pequeno, limpava a boca à manga da camisa depois de comer a sobremesa, tão engraçado!








At the end they brought me a small Birthday Cake it was so Sweet from the team. It was delicious!

No final trouxeram um pequeno Bolo de Anos, foi tão querido da parte da equipa. Estava delicioso!






FINAL THOUGHTS:


We had such a Unique Dining Experience, and we are so thankful for each moment during our Dinner, Belcanto Restaurant is a " Must Visit one" in Lisbon.
Special thank to José Avillez for this Memorable Dining Journey, we will never forget.

PENSAMENTOS FINAIS:


Tivemos uma experiência tão única e estamos muito agradecidos por cada momento durante o nosso jantar, o Restaurante Belcanto é um restaurante que têm de visitar em Lisboa
Um agradecimento especial ao José Avillez por esta experiência memorável, nunca nos iremos esquecer.


Thank you for Reading my Post and for the Love:)

Obrigada por lerem o meu post e pelo Amor :)

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