Darlings,
I wish you Happy Week with this Quote:
"There's nothing more romantic than Italian food."
This week we tried a new Italian Restaurant in Setúbal: Due Fratelli Ristorante and it was sooo Good. Home made, real Italian Dishes, Pastas and more. If you love Italian Food like me,you must visit this Restaurant. The restaurant is a family business owned by 2 Brothers.
Olá a todos,
Desejo-vos uma feliz semana com a cotação:
"Não há nada mais romântico que a comida italiana"
Esta semana experimentámos um novo restaurante italiano em Setúbal, o Due Fratelli Ristorante e foi tãooo bom.
Verdadeiros pratos italianos, caseiros, massa fresca feita por eles. Se gostam de comida italiana, este é o local a visitar. O restaurante pertence a 2 irmãos.
Due Fratelli was born out of an old dream of the Simonassi Brothers. Raised in a traditional Italian family, brothers Marco and Thiago Simonassi always dreamed of putting all their love that they already dedicated to the kitchen in meetings with family and friends, so that other people could enjoy the recipes of traditional Italian cuisine .The family has its origins in the commune of Porto Mantovano, in the province of Mantua, in the heart of Lombardi, Italy from where it left at the end of the 19th century to the region of Santa Theresa, Espirito Santo, Brazil. We have maintained the traditions of Italy on Brazilian soil. This dream gained strength when Marco married Marizete who spiced-up this idea. She became the third component of this dream.She is passionate about desserts and sweets. This added sweetness and lightness to what was already planned for its Italian cuisine. It was in the beautiful city of Setubal that the project started along the banks of the River Sado. Due Fratelli combines traditional Italian cuisine with Lusitanian passion that corporates the sea and its fruits, thus offering a light and diverse menu with respect to local ingredients. One will enjoy the best in this Italy-Portugal union. All of our pasta is homemade by using handcrafted utensils and special ingredients, such as bronze wires, special flour, and high quality grain. We welcome all of you to savor our dishes and desserts at Due Fratelli.
O Due Fratelli nasceu de um sonho antigo dos irmãos Simonassi. Criados numa família tradicional italiana, os irmãos Marco e Thiago Simonassi, sempre sonharam em colocar todo o seu amor que já dedicavam à cozinha nas reuniões com a família e amigos para que outras pessoas pudessem apreciar as receitas da tradicional culinária italiana. A família tem as suas origens na comuna do Porto Mantovano, na província de Mantua, no coração da Lombardia, Itália, de onde saiu no final do século XIX para a região de Santa Teresa, Espírito Santo, Brasil, mantendo as tradições preservadas nesse enclave italiano em solo brasileiro. Esse sonho ganhou força quando o Marco se casou com Neurizete, a terceira componente dessa fórmula deliciosa, apaixonada por sobremesas e doçaria, dando doçura e leveza ao que já era a paixão pela gastronomia. E foi na linda cidade de Setúbal que o projeto nasceu, nas margens do Rio Sado, unindo a tradicional culinária italiana com a paixão lusitana pelo mar e pelos seus frutos, construindo assim uma cozinha de autor leve e variada, com respeito aos ingredientes locais e aproveitando o que há de melhor na união Itália – Portugal. Todas nossas massas são feitas na casa, artesanalmente com trefilas de bronze, farinhas especiais e grano duro.
DUE FRATELLI:
Almoço de Terça a Sexta
12:00 às 14:30h
Jantar de Quinta a Sábado
19:00 às 23:00h
Reservas, Take Away e Eventos Privados
Phone: 265 428 236
OUR EXPERIENCE:
The Restaurant is Lovely, loved the Decoration.
I adore Italian Food, and this place has excellent Dishes, Everything was Fresh, Delicious and we really felt that " We are in Italy", in a nice traditional Italian Restaurant. The service was also very kind. My favourite Dishes were:
"The Ravioli de Trufas Negras"
"Focaccia Bacon and Cheese"
"Tagliatelle Salsa Tartufata"
The "Spaghetti alla carbonara" and the Tiramisu.
A NOSSA EXPERIÊNCIA:
O restaurante é mesmo giro, adorámos a decoração simples.
Eu adoro comida italiana, e este sitio faz excelentes pratos, estava tudo fresco, delicioso e sentimos mesmo que estávamos em Itália num bom restaurante italiano. O staff é muito simpático.
Os meus pratos favoritos foram:
"The Ravioli de Trufas Negras"
"Focaccia Bacon e Queijo"
"Tagliatelle Salsa Tartufata"
The "Spaghetti alla carbonara" and the Tiramisu.
DRINKS/BEBIDAS:
APEROL SPRITZ & WINE:
THE FOOD/A COMIDA:
STARTERS/ENTRADAS:
Focaccia Black Truffle Sauce/Focaccia Salsa Tartufata:
Bruschetta Funghi and Mushrooms/Bruschetta Funghi e Cogumelos:
Burrata with Pesto Sauce/Burrata ao Pesto:
Focaccia Bacon and Cheese/Focaccia Bacon e Queijo:
Shrimps with garlic and coriander/Camarão ao Alho e Coentros:
MAIN DISHES/PRATOS PRINCIPAIS:
Tagliatelle con Gamberi
(Fresh Pasta with prawns, pomodoro sauce, cherry tomatoes, coriander and mint)
Tagliatelle con Gamberi
(Pasta Fresca di grano duro com camarões, molho pomodoro, tomates
cerejas, coentros e hortelã)
Spaghetti alla carbonara
(Frash pasta with pancetta (bacon), organic eggs and pecorino cheese
Spaghetti alla carbonara 13.00
(Pasta Fresca di grano duro com pancetta, ovos e queijo pecorino romano)
Ravioli de Trufas Negras
(Fresh pasta stuffed with ricotta, mix of wild mushrooms and black truffles in
grana padano cheese fonduta sauce)
Ravioli de Trufas Negras
(Pasta fresca recheada com ricotta, mix de cogumelos selvagens e trufas
negras com molho de fonduta de queijo Grana Padano)
Tagliatelle Salsa Tartufata
(Fresh fresca with mix of wild mushrooms and black truffles and olives)
Tagliatelle Salsa Tartufata
(Pasta fresca di grano duro com salsa tartufata (Cogumelos, Trufas Negras,
Azeite Extra Virgem e Azeitonas e Fonduta de Grana Padano)
Picanha Steak (Rump Cap 200g)
Side: Fresh Pasta with Pesto
Picanha de Novilho (200g)
*Acompanha Pasta Fresca com molho Pesto ou Pomodoro e Basílico
DESSERTS/SOBREMESAS:
Lemon Pie
(Creamy lemon pie with Crunchy crust.)
Tarte de Limão
(Tarte cremosa de limão com base crocante)
Italian Gelato
(Italian Ice cream with crumble and salted caramel)
Gelato Italiano
(Gelado com caramelo salgado e crocante)
TIRAMISU & PANNA COTTA:
Tiramisù
(Cream with eggs and mascarpone cheese, layers of Savoiardi biscuit in
coffee and sprinkled with cocoa powder)
Tiramisù
(Feito com ovos e queijo mascarpone, camadas de biscoito Savoiardi
embebidos em café e polvilhado com cacau em pó)
Panna Cotta:
I would like to thank Due Fratelli Ristorante , Marco and Thiago Simonassi for our Unique and Real Italian Experience. We will come back for sure:)
Gostaria de agradecer ao Due Fratelli Ristorante ,Marco e Thiago Simonassi, pela nossa experiência italiana muito única. Vamos voltar de certeza:)
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