ENCANTO, THE ENCHANTED PLANT WORLD BY JOSÉ AVILLEZ

 



Darlings,

Encanto, the enchanted plant world

by José Avillez

Few days ago we had the best Vegetarian Dining experience ever, at Encanto by José Avillez.

If you love vegetarian food or you are, you have to try this Restaurant. 100% recommend.


Minhas Queridas

Encanto

o mundo vegetal encantado

por José Avillez

Há alguns dias atrás tivemos a melhor experiência vegetariana de sempre, no Encanto by José Avillez.

Se adoram comida vegetariana ou são vegetarianos, têm de experimentar este restaurante. Recomendo 100%.








ABOUT ENCANTO:

Encanto,

the enchanted plant world

by José Avillez

Welcome to this enchanted place of haute cuisine where vegetables are celebrated as stars.

Memorable moments await you.

Here, we serve a unique tasting menu, 100% vegetarian, with around 12 moments,

that celebrates the work of small or local Portuguese farmers

and cedes the spotlight to seasonal products.

We open for dinner, Tuesday to Saturday.


MENU:

On the table, a parade of the best delicately prepared vegetables on a unique tasting menu that is 100% vegetarian, with around 12 moments. A game of colours, textures and temperatures, with contrasting and unforgettable flavours, presented in a surprising and original way.

Legumes, leaves, seeds, algae, mushrooms, flowers, fruits, eggs, and cheeses are delicately prepared and served. As the best complement, we suggest biodynamic wines, craft beers, or housemade juices, infusions and kombuchas that can be ordered a la carte or as a drinks menu.


SOBRE ENCANTO:

Encanto

o mundo vegetal encantado

por José Avillez


Seja bem-vindo a este espaço encantado de alta-cozinha onde as estrelas são os vegetais.

Momentos memoráveis esperam por si.

Aqui servimos um menu de degustação único, 100% vegetariano, com cerca de 12 momentos,

que elogia o trabalho de pequenos produtores locais ou de proximidade

e dá palco aos produtos sazonais.

Abrimos ao jantar, de terça a sábado.


CARTA:

Pelas mesas desfilam os melhores vegetais, preparados de forma cuidada, num menu de degustação único, 100% vegetariano, com cerca de 12 momentos. Um jogo de cores, texturas e temperaturas, com sabores contrastantes e inesquecíveis, é apresentado de forma surpreendente e original.

Legumes, folhas, sementes, algas, cogumelos, flores, frutos, ovos e queijos são preparados e servidos delicadamente. Para acompanhar, sugerimos vinhos bio-dinâmicos e cervejas artesanais ou sumos, infusões e kombuchas caseiros, que podem ser escolhidos à carta ou em menu.


OUR EXPERIENCE:

The Restaurant is so Beautiful, has a Charming design. We had 12 moments with Wine Pairing & everything was so Creative, Fresh & Delicious. The menu is well balanced & each dish had incredible flavours, textures.

The presentation was also Beautiful. 

We had a very interesting culinary Journey & Encanto is a 100% must visit Restaurant.



A NOSSA EXPERIÊNCIA:

O Restaurante é tão bonito, tem um design encantador. Degustamos o menu de 12 momentos com harmonização de vinhos e estava tudo tão criativo, fresco e delicioso. O menu é super equilibrado e cada prato tem sabores e texturas incríveis.

A apresentação também é linda.

Tivemos uma jornada culinária muito interessante e o Encanto é um local que devem visitar mesmo.


THE MENU/O MENU:

Encanto Menu 

Flaxseed | Celery | Tonburi

Satay peanut | Paprika | Lemon

Eggplant azevia (fried pastry with soft filling) | Pimenton de La Vera | Lemon

Bean | Avocado | Tiger's milk | Flowers

Gold | Hummus

Carrot tartlet | Pine nut milk

Spelt bread | Smoked butter | Sage ashes

Bull’s heart tomato

Beetroot | Sweet potato | Dijon

Confit egg yolk | Jerusalem artichoke | Bean broth | Truffle

Green curry | Green vegetables | Green citrus

New season onion | Corn porridge | Mustard seeds | Ilha cheese

Rice | Black truffle | Purslane | Sheep butter

Mushrooms | Leek | Puff pastry

Strawberry sorbet | Coconut | Broccoli

Meringue | Pinetree crème | Kumquat

Fig | Honey cake | Blueberry | Hibiscus | Goat milk


Menu Encanto 

Linhaça | Aipo | Tonburi

Amendoim satay | Paprika | Limão

Azevia de beringela | Pimentón de La Vera | Limão

Feijão | Abacate | Leite de tigre | Flores

Ouro | Húmus

Tartelete de cenoura | Leite de pinhão

Pão de espelta | Manteiga fumada | Cinzas de sálvia

Tomate coração de boi

Beterraba | Batata-doce | Dijon

Gema confit | Tupinambo | Caldo de feijão | Trufa

Caril verde | Legumes verdes | Citrinos verdes

Cebola Nova | Milhos de Cebola | Sementes de Mostarda | Queijo da Ilha


Arroz | Trufa preta | Beldroegas | Manteiga de ovelha

Cogumelos | Alho-francês | Massa folhada

Sorvete de morango | Coco | Brócolos

Merengue | Creme de pinheiro | Kumquat

Figo | Bolo podre | Mirtilo | Hibiscos | Leite de cabra














































FINAL THOUGHTS:

I would like to thank Encanto & the team for our Excellent Dinner.
Congratulations to José Avillez for creating another extraordinary Restaurant.




PENSAMENTOS FINAIS:

Gostaria de agradecer ao Encanto  e equipa pelo nosso excelente jantar.
Parabéns ao José Avillez por criar outro restaurante extraordinário.



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