INCREDIBLE EXPERIENCE AT FEITORIA MICHELIN STAR RESTAURANT



 Darlings,

Wishing you Beautiful Weekend.Few days ago we had a very Unique Dining experience at the Michelin Restaurant: Feitoria.The Chef André Cruz is an extraordinary Chef & we had a really Amazing & memorable experience.

Olá a todos,

A desejar-vos um lindo fim‑de‑semana.Há alguns dias atrás tivemos uma experiência gastronómica única no Restaurante com estrela Michelin: Feitoria.O Chef André Cruz é um extraordinário chef e tivemos uma experiência realmente maravilhosa e memorável.











ABOUT CHEF ANDRÉ CRUZ:


Member of the initial team at Feitoria, which chef André Cruz entered in 2009 at the age of 21, he had already worked in the kitchens of former Vírgula Restaurant of Chef Bertílio Gomes and Bica do Sapato Restaurant.


For almost a year he decided to take a break and embark on a gastronomic adventure through South America, where he went through the kitchens of the renowned Gustu restaurants with Chef Kamilla Seidler, in Bolivia and Boragó considered the best in Chile, according to The World's 50 Best Restaurants, by Chef Rodolfo Guzmam.


Back in Portugal, in March 2015, he returned to the kitchen of the Feitoria Restaurant at the invitation of João Rodrigues to be his Souschef, bringing with him a greater awareness of the importance of sustainability, proximity to producers, contact and respect for the product in its essence — concepts that he deepened and shared on a daily basis, side by side with Chef João Rodrigues and his team.


André Cruz is passionate about nature and really likes to put his hands in the ground, which is why his serious hobby is beekeeping (despite being highly allergic to bees), a creation with 27 hives, side by side with an organic vegetable garden and breeding of animals, on a family property on Lisbon’s south bank, where he spends most of his free time. Another passion is being a natural gatherer, of fruits such as blackberries, wild asparagus and all kinds of comestible herbs.


SOBRE O CHEFE ANDRÉ CRUZ:


Membro da equipa inicial do Feitoria, onde entrou em 2009 com 21 anos o chefe André Cruz, já tinha passado pela cozinha do antigo Vírgula, do Chef Bertílio Gomes e do Bica do Sapato.


Durante quase um ano decidiu fazer uma pausa e embarcar numa aventura gastronómica pela América do Sul, onde passou pelas cozinhas dos conceituados restaurantes Gustu com a Chef Kamilla Seidler, na Bolívia e Boragó considerado o melhor do Chile, segundo o guia The World’s 50 Best Restaurants do Chef Rodolfo Guzmám.


De volta a Portugal, em março de 2015 regressa à cozinha do Restaurante Feitoria a convite de João Rodrigues para Souschef, trazendo na bagagem uma maior consciência da importância da sustentabilidade, da proximidade com os produtores, do contacto e respeito pelo produto na sua essência — conceitos que aprofundou e partilhou no dia a dia, lado a lado com o Chefe João Rodrigues e equipa.


André Cruz é um apaixonado pela natureza e gosta verdadeiramente de meter as mãos na terra, dai que tenha como hobby sério a apicultura (apesar de ser altamente alérgico a abelhas), uma criação com 27 colmeias, lado a lado com uma horta biológica e criação de animais, numa propriedade familiar na margem sul, onde passa grande parte do seu tempo livre. Outra paixão é ser por natureza um recolector de frutos como amoras, espargos selvagens e todo o tipo de ervas comestíveis.




OUR EXPERIENCE:


The Restaurant is Beautiful, The Team were very Kind and they explained each plate.

Chef André, at the beginning presented the first moment of our gastronomic journey and after the products, ingredients, which they use to create excellent Dishes, it was so interesting to see!

They use Top Quality products from the best producers & I can say, after our Dinner, we felt that each plate has incredible flavours, textures.

We also had an Amazing Wine pairing by Pedro Ramos,he is an excellent Sommelier. I am not easy with Wines but he always found the Right Wine for me.

Each Dish was Creative, Delicious with Beautiful presentation. Everything was sooo Good, that I can´t even decide which Dish was my favorite.

The Desserts  was soo Tasty as well.

At the end we had a chance to go to the Kitchen, see the team working and thank them for this extraordinary work.

The Restaurant is very popular so I recommend to do reservation.

You can BOOK directly here.


A NOSSA EXPERIÊNCIA:


O Restaurante é lindo, a equipa foi muito simpática e explicaram cada prato.

O Chef André de inicio foi à mesa para explicar o primeiro momento e depois mostrou os produtos que iriam ser utilizados na nossa jornada gastronómica, foi tão interessante!

Eles usam produtos da maior qualidade dos melhores produtores e posso dizer que depois do jantar sentimos que cada prato, cada momento tinha sabores e texturas incríveis.


Tivemos também um fantástico pairing de vinhos com o excelente Sommelier Pedro Ramos. Eu sou uma pessoa algo difícil com vinhos e ele encontrou sempre a escolha certa para mim.

Cada prato era criativo, delicioso e apresentado de forma linda. Estava tudo tãooo bom que nem consigo dizer-vos qual o meu favorito.

As sobremesas estava super saborosas também.

No final, tivemos a oportunidade de ir à cozinha, conhecer a equipa, ver como trabalham e congratular pelo extraordinário trabalho.


O restaurante é bastante popular por isso recomendo a reservarem com antecedência.

Podem reservar directamente Aqui.


THE FOOD/ A COMIDA:

MENU SEMENTE  | 9 STEPS 

Land and sea

 Seafood of the day, citrus from ‘Lugar do Olhar Feliz’ and nasturtium

 Oysters, bluefin tuna and caviar

 Vegetable Garden

 Cod, green pepper and egg yolk

 “Sea stew”

 Spice route 

 National beef, seasonal leaves and jus

 Chocolate, red berries and chilli-pepper



























































FINAL THOUGHTS:


We had such a Unique Dining Experience, and we are so thankful for each moment during our Dinner.
Special thank to Chef André Cruz & the Team for this Ecxcellent & Unique Dining Journey, we will never forget.

PENSAMENTOS FINAIS:


Tivemos uma experiência tão única e estamos muito agradecidos por cada momento durante o nosso jantar.

Um agradecimento especial ao Chef André Cruz por esta experiência memorável, nunca nos iremos esquecer.


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